NAROČILA IN INFORMACIJE
info@longyglass.si


Splošni pogoji in jamstvo


V spletni trgovini longyglass.si naš izdelek  predstavljamo z ugotovitvami  priznanih raziskovalcev podrobno in razumljivo. Jamčimo za točnost in natančnost vseh podatkov, za hitro dostavo do želenega naslova, za  sprejem zavrnjenega nepoškodovanega ali med transportom poškodovanega blaga. Izdelek, ki je  naprodaj v spletni trgovini, je kakovosten in natančno ustreza opisom. Kupec je lahko pravna ali fizična oseba.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

•    po predračunu
•    plačilo preko PayPal-a,
•    plačilo s karticami
•    možnost plačila po povzetju


Cene

Cene so nepreklicne in veljajo na dan nakupa, to je na dan oddaje naročila preko spletne trgovine longyglass.com. ARA založba preko longyglass.si  sprejeta naročila obravnava kot dokončna in nepreklicna. Longyglass.si lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga ne more izvesti, zavrne. Popusti se ne seštevajo.

 Varstvo osebnih podatkov

Ara založba d. o. o. zagotavlja, da upošteva vse pravice kupcev, ki so opredeljene v Zakonu o varstvu potrošnikov. Kupec dovoljuje, da ARA založba d. o. o. vzpostavi in vzdržuje njegove osebne podatke z izključnim namenom potrebne komunikacije; to je pošiljanja blaga, računov in informativnega gradiva. Lahko pa takšno uporabo zavrne po elektronski pošti.
ARA založba d. o. o. s podatki o kupcu ravna v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov in jih v nobenem primeru ne posreduje tretji osebi.

Postopek sklenitve pogodbe

Koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe
Na voljo do sklenitve kupoprodajne pogodbe so naslednji koraki:
•    Iskanje izdelka v ponudbi  spletne trgovine
•    Izbor izdelka v spletni trgovini
•    Dodajanje izdelka v košarico
•    Izbor količine izdelka za nakup v nakupovalno košarico
•    Pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini
•    Podatki o kupcu
•    Dodaja naslova za dostavo, v primeru, da se razlikuje od vnešenega
•    Izbor načina plačila (po povzetju, po predračunu, s plačilno kartico in preko sistema PayPal)
•    Pregled naročila z morebitnimi stroški dostave
•    Potrditev in oddaja naročila in s tem zaključek nakupa
Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku, v tem primeru kupcu, omogočeno, da:

•    Vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka
•    Ceno in količino vseh izbranih izdelkov
•    Spreminja količino izbranih izdelkov
•    Odstrani izdelke iz košarice
•    Dodaja račun za podjetje
Spreminja način plačila ARA založba d.o.o. kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov uporabnika, kupca, ki ga je ta navedel. Vsa naročila se v elektronski obliki hranijo pri ponudniku na strežniku.


Dostava in plačilo blaga

Kupljeno blago pošiljamo preko Pošte Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave. Naročene izdelke običajno pošljemo v roku dveh delovnih dni.  Rok dostave je v večini primerov že naslednji delovni dan oziroma najkasneje v roku petih dni.


Cenik dostave

Za vsa naročilo se obračuna strošek dostave 2,5€

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. To sporoči na e-naslov: info@longyglass.si. Pri tem potrošnika bremenijo le stroški vračila blaga.

Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom.

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.
V primeru odstopa od pogodbe bo podjetje nemudoma, oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrnilo vsa prejeta plačila.
Potrošnik vrne blago na naslov:
ARA založba d.o.o, Zadobrovška 88, 1260 Ljubljana-Polje, Slovenia

Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga oziroma  do prejema dokazila, da ste blago poslali nazaj.
Če je potrošnik blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo.
Ponudniku ni treba sprejeti blaga in s tem kot  kupec odstop od pogodbe (ter posledično vračila kupnine), če sta blago ali njegova embalaža poškodovana ali se je njegova količina zmanjšala.
Vračilu blaga je treba obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.
Kupec lahko blago vrne tako, da poštno pošiljko pošlje na spodnji naslov ponudnika, pri čemer stroške vračila blaga krije kupec.

ARA založba
Zadobrovška 88
1260 Ljubljana-Polje
Slovenia

V primeru zamenjave blaga, ki ni posledica reklamacije, kupec krije vse stroške povezane s tem, to je stroške vračila blaga, stroške ponovnega pošiljanja blaga in morebitno razliko v ceni.
Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga

Reklamacije

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: info@longyglass.si vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.
Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.


Stvarna napaka
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik si prizadeva za ažurnost in pravilnost podatkov na svojih spletnih straneh. Vendar pa so lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena podvrženi hitrim spremembam, ki jih ponudnik ne more vedno takoj popraviti na spletni strani. V primeru sprememb bo ponudnik kupca obvestil o tem in mu omogočil možnost odstopa od pogodbe ali zamenjave naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Imamo pravico onemogočiti spletno stran ali preprečiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav, vključno z vzdrževanjem, kar lahko privede do omejevanja ali preprečevanja uporabe spletne trgovine. Če se pojavijo tehnične težave na spletni strani, si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, ki so jih prizadele tehnične napake. Če pride do preklica naročila, vas bomo čim prej obvestili in vam posredovali nadaljnje korake. Prosimo, zagotovite ustrezno zaščito opreme (npr. protivirusno programsko opremo), ko dostopate do spletne strani in jo uporabljate. Kot kupec ste odgovorni za zagotavljanje ustrezne varnosti in zaupnosti podatkov, ki jih uporabljate za prijavo na spletno stran, kot so vaš elektronski naslov in geslo.

Posodabljanje pogojev poslovanja

Lastnik spletnega mesta si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.
Podatki o podjetju

Ara Založba d.o.o.,
Cigaletova 5,
1000 Ljubljana
Slovenia

Davčna številka: SI24451061
Matična številka: 5328870

Št. Reg. Vložka Srg 2185/89
Registrski organ: AJPES
Zavezanec za DDV po zakonu.


Kozarec Longyglass
49,00 €